x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul vizelor - Marea Britanie expulzeaza bulgari

Scandalul vizelor - Marea Britanie expulzeaza bulgari

20 Feb 2005   •   00:00

Aproximativ 1.000 de cetateni bulgari ar putea fi expulzati din Marea Britanie, relateaza presa de la sud de Dunare.


RADU CROITORU

Ministerul Afacerilor Externe de la Londra a anuntat ca este vorba despre cei care au solicitat, in prima jumatate a anului trecut, asa-numitele "vize de afaceri", procedura pentru care conditiile au devenit recent foarte dure.

SIMPLU. Desi, teoretic, sederea in Marea Britanie poate fi obtinuta prin depunerea unei cereri de acest tip, autoritatile engleze, confruntate cu un val tot mai mare de imigranti, au eliminat, practic, aceasta posibilitate.

Procedura este simpla si a mai fost aplicata in cursul anului trecut, cand bulgarii care au solicitat "vize de afaceri" erau chemati la un asa-zis "interviu" cu reprezentanti ai institutiilor sociale ale Marii Britanii.

In acel moment, bulgarilor le era adus la cunostinta faptul ca solicitarea lor a fost analizata si, ulterior, respinsa de statul englez. Pentru fiecare caz in parte, discutia se termina cu procedura de retrimitere in tara de origine a solicitantilor. Intr-un comunicat trimis Televiziunii publice din Bulgaria, responsabilii londonezi precizau ca au analizat cu atentie fiecare contestatie depusa de cei care au fost trimisi acasa, dar au gasit-o lipsita de argumente. Mai multi specialisti britanici in probleme de imigrare se vor deplasa la Sofia pentru a discuta despre aceste cazuri.

×
Subiecte în articol: externe