x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2024   •   11:40
 Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina
Sursa foto: Hepta

Rusia şi Ucraina au anunţat că au schimbat 95 de prizonieri de război ucraineni cu acelaşi număr de prizonieri ruşi, după negocieri purtate sub egida Emiratelor Arabe Unite, informează AFP.

"Nouăzeci şi cinci dintre concetăţenii noştri s-au întors acasă. Soldaţi care au apărat Mariupol şi Azovstal, regiunile Doneţk, Lugansk, Harkov, Kiev, Cernigău şi Herson", a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"De fiecare dată când Ucraina îşi salvează cetăţenii din captivitatea rusă, aducem mai aproape ziua în care libertatea va fi redată tuturor celor aflaţi în captivitate în Rusia", a adăugat Zelenski, care a mulţumit "echipei care a participat la căutări şi la eliberarea prizonierilor".

"Datorită acestei negocieri, 95 de soldaţi ruşi au fost eliberaţi", a anunţat la rândul său Ministerul Apărării rus. "În schimb, 95 de prizonieri de război ucraineni au fost eliberaţi", a adăugat sursa citată.

Cele două tabere au schimbat deja sute de prizonieri de la invazia Rusiei asupra Ucrainei din februarie 2022, după acorduri negociate prin intermediul Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite sau Turciei.

Ultimul schimb s-a produs luna trecută şi a vizat 206 prizonieri din fiecare tabără.

Vineri, autorităţile ucrainene au declarat că au recuperat rămăşiţele a 501 de soldaţi ucraineni ucişi în lupte, în principal în estul Ucrainei.

Deputatul rus Şamsail Saraliev a anunţat la canalul de ştiri rus RBK că Rusia a recuperat în schimb cadavrele a 89 de soldaţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina schimb prizonieri