x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şefii Gazprom şi Rosneft, următorii pe lista sancţiunilor SUA

Şefii Gazprom şi Rosneft, următorii pe lista sancţiunilor SUA

28 Apr 2014   •   14:52
Şefii Gazprom şi Rosneft, următorii pe lista sancţiunilor SUA

Statele Unite se pregătesc să impună sancțiuni împotriva președintelui Gazprom, Aleksei Miler și președintelui Rosneft, Igor Secin, scrie The New York Times, citat de jurnal.md. Sancțiunile implică înghețarea activelor în jurisdicția SUA și interzicerea companiilor americane de a menține legături de afaceri cu persoanele din „lista neagră”.

Sancțiunile ar putea fi impuse chiar la începutul acestei săptămâni. În acest sens, diplomați din 28 de țări membre ale UE se întâlnesc astăzi la Bruxelles în vederea adoptării unei liste suplimentare cu sancțiuni din etapa a doua.

Anterior, Barack Obama declara că președintele Putin va înțelege foarte curând că opinia mondială este consolidată vizavi de sancțiunile impuse Rusiei. Liderul american a subliniat că pe această cale, SUA și UE trebuie să acționeze în comun.

În „lista neagră” ar putea fi incluși 15 cetățeni ruși care ar fi implicați în agravarea situației din estul Ucrainei. SUA impun sancțiuni împotriva companiilor și persoanelor fizice din Rusia, inclusiv „prietenilor” lui Putin. Se așteaptă ca noul pachet de sancțiuni să fie făcut public astăzi.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, William Hague, declara într-un interviu pentru Sky News că noile sancțiuni împotriva Rusiei vor fi extinse și ar putea viza înghețarea activelor și interdicții de călătorie.

×