x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA: "Documentele sustrase de Snowden sunt probabil în mâinile Rusiei"

Şeful comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA: "Documentele sustrase de Snowden sunt probabil în mâinile Rusiei"

25 Mar 2014   •   21:33
Şeful comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA: "Documentele sustrase de Snowden sunt probabil în mâinile Rusiei"
Sursa foto: Şeful comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA: "Documentele sustrase de Snowden sunt probabil în mâinile Rusiei"

Congresmeni au afirmat marţi că anumite documente militare confidenţiale, sustrase de Edward Snowden, sunt probabil în mâinile Rusiei, unde fostul consultant al Agenţiei naţionale americane pentru securitate (NSA) este refugiat din vara anului trecut.

"95% din informaţiile pe care el le-a sustras sunt de natură militară, informaţii atât tactice, cât şi strategice şi care, în opinia noastră, sunt în mâinile ruşilor", a afirmat Mike Rogers, preşedintele republican al Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, citat de AFP.

În susţinerea celor afirmate de el, parlamentarul a făcut referire la un raport confidenţial al Pentagonului, raport ce nu a fost făcut public, dar în care, potrivit lui, analiştii guvernului american estimează că 'toate sau o parte' a informaţiilor 'ar fi astăzi în mâinile serviciilor de informaţii ruse'. 'Problema nu este de a şti dacă el (Snowden) se află astăzi sub influenţa serviciilor ruse de informaţii: toată lumea este de acord cu asta. Problema este de a şti când a început', a mai afirmat Rogers.

'Eu îi cunosc pe ruşi. Sunt sigur că ei au obţinut toate aceste informaţii', a aprobat colegul său democrat Dutch Ruppersberger.

Edward Snowden a negat constant că a predat documente Rusiei, Chinei sau altei puteri străine.

×