x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful diplomației chineze, așteptat într-o vizită în Coreea de Nord

Șeful diplomației chineze, așteptat într-o vizită în Coreea de Nord

30 Apr 2018   •   10:00
Șeful diplomației chineze, așteptat într-o vizită în Coreea de Nord

Ministrul de externe chinez, Wang Yi, va efectua o vizită în Coreea de Nord miercuri şi joi, a anunţat luni diplomaţia de la Beijing, acest anunţ intervenind la câteva zile de la întâlnirea istorică între liderii celor două Corei, informează AFP. 

Wang va efectua această vizită la invitaţia omologului său nord-coreean Ri Yong Ho, a indicat Ministerul de Externe chinez într-un scurt comunicat publicat pe site-ul său internet. 

Aceasta este prima vizită a unui ministru de externe chinez în Coreea de Nord din 2007. 

China a salutat vineri summitul între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, lăudând "curajul lor" şi calificând drept "istorică" strângerea lor de mână pe linia de demarcaţie ce separă peninsula. 

Kim este primul conducător nord-coreean care a pus piciorul pe teritoriul sud-coreean de la Războiul Coreei (1950-1953), conflict în care China a fost de partea Nordului. 

China este de departe principalul aliat diplomatic şi economic al Coreei de Nord. Dar exasperată de imprevizibilitatea turbulentului său vecin, ea se opune cu fermitate ambiţiilor nucleare ale Phenianului şi aplică sancţiunile economice ale ONU împotriva regimului nord-coreean. 

Cu toate acestea, Beijingul a pledat pentru o rezolvare a crizei nucleare nord-coreene într-un mod paşnic "pe calea dialogului şi a negocierilor".

AGERPRES

×