x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful guvernului de la Moscova acuză sancțiunile occidentale: "Ținta principală a fost poporul rus"

Șeful guvernului de la Moscova acuză sancțiunile occidentale: "Ținta principală a fost poporul rus"

de Redacția Jurnalul    |    23 Mar 2023   •   18:15
Șeful guvernului de la Moscova acuză sancțiunile occidentale: "Ținta principală a fost poporul rus"
Sursa foto: Hepta

În raportul de activitate pe 2022, prezentat Dumei de Stat, premierul Mihail Mișustin arată că principala țintă a sancțiunilor occidentale a fost poporul rus, scrie EFE.

"Occidentul a încercat să dea asigurări, la început, că sancţiunile nu sunt îndreptate împotriva cetăţenilor noştri. Nici atunci nu ne-am făcut multe iluzii, dar acum chiar şi oamenii care nu au legătură cu politica internaţională înţeleg că ţinta principală a fost tocmai poporul rus. Au aruncat în aer gazoductele Nord Stream. Au îngheţat conturi, ne-au deconectat de la sistemele internaţionale de transfer bancar, au încercat să ne blocheze toate activităţile bancare, precum şi orice activitate economică'', acuză acesta. 

Mai mult, statele occidentale au cerut retragerea societăților străine de pe piața rusă, deși le-a adus profituri uriașe.

"Au reușit să facă să dispară mărfurile obişnuite de pe rafturile magazinelor, să dea afară şi să priveze de venituri angajaţii acestor companii, adică tocmai oamenii a căror muncă a generat firmelor străine profituri de milioane de dolari. Au vrut să provoace şomaj în masă şi să reducă radical nivelul de trai", a spus premierul Rusiei.

El a mai atras atenția că țările vestice insistă "atât de mult asupra inviolabilităţii sacre a proprietăţii private, dar astăzi proprietăţile şi banii poporului nostru şi companiilor noastre sunt rechiziţionate doar pentru că aparţin Rusiei".

În acest context, el remarcă faptul că "toate instituţiile guvernamentale, indiferent de nivel, federale, regionale şi locale, au lucrat eficient pentru a îndeplini sarcinile prioritare ale statului".
"Datorită eforturilor noastre comune, sub conducerea preşedintelui, am reuşit să rezolvăm problemele complexe ale anului trecut", a mai spus Mișustin.

Premierul a precizat că în fiecare zi executivul de la Moscova a trebuit să facă față provocărilor și, cu toate că se aștepta la o prăbușire a PIB-ului țării, "am rezistat".
''Da, nu a fost uşor. Căderea, inevitabilă în astfel de situaţii, a fost destul de moderată. Cu toate acestea, am readus economia la o traiectorie de creştere. Acum chiar şi unele organizaţii internaţionale prevăd că vom avea o dinamică pozitivă în 2023 şi o creştere a PIB-ului în 2024, mai mare decât cea a ţărilor dezvoltate", a subliniat înaltul oficial rus. 

×