x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful Hezbollah afirmă că grupul „nu poate rămâne tăcut” după uciderea liderului Hamas

Șeful Hezbollah afirmă că grupul „nu poate rămâne tăcut” după uciderea liderului Hamas

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2024   •   22:06
Șeful Hezbollah afirmă că grupul „nu poate rămâne tăcut” după uciderea liderului Hamas
Sursa foto: Hepta

Șeful Hezbollah din Liban a declarat miercuri că „nu poate rămâne tăcut” după uciderea șefului adjunct al Hamas la Beirut, scrie Reuters.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a spus că gruparea sa „nu poate rămâne tăcută" în urma uciderii lui Arouri, pe care a numit-o „o crimă periculoasă majoră”, deși nu a făcut amenințări concrete de acțiune împotriva Israelului.

Nasrallah a declarat că nu va exista „nicio regulă" pentru luptele Hezbollah, dacă Israelul va lansa un război total împotriva Libanului.

„Oricine se gândește la un război cu noi, într-un singur cuvânt, va regreta. Dacă se lansează un război împotriva Libanului, atunci interesele naționale ale Libanului ne cer să ducem războiul până la capăt”, a afirmat el.

Hezbollah, un aliat al Hamas, a fost implicat în schimburi aproape zilnice de bombardamente cu Israelul peste granița sudică a Libanului de la începutul războiului din Gaza.

Arouri, în vârstă de 57 de ani, care locuia în Beirut, a fost primul lider politic de rang înalt al Hamas care a fost asasinat în afara teritoriilor palestiniene de când Israelul a început ofensiva împotriva grupării islamiste, ca răspuns la atacurile din 7 octombrie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas hezbollah Saleh al-Arouri