x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seismul artificial provocat de noul test nuclear, de 6 ori mai mare decât cel de la testul precedent

Seismul artificial provocat de noul test nuclear, de 6 ori mai mare decât cel de la testul precedent

03 Sep 2017   •   12:40
Seismul artificial provocat de noul test nuclear, de 6 ori mai mare decât cel de la testul precedent

 'Seismul artificial' survenit în Coreea de Nord ca urmare a testului nuclear efectuat duminică de regimul de la Phenian a fost de 5 până la 6 ori mai puternic decât cel provocat de al cincilea test nord-coreean de acest fel, realizat în septembrie 2016, a anunţat Agenţia de meteorologie din Coreea de Sud, citată de Yonhap şi AFP. 

Anterior, Yonhap relatase că puterea exploziei produse de testul efectuat duminică de Phenian a fost de 9,8 ori mai mare decât cea de la testul precedent. 

Seismologii au măsurat o magnitudine de 6,3 în apropiere de Punggye-ri, principalul loc de efectuare a testelor nucleare nord-coreene. 

Coreea de Nord a realizat primul său test nuclear în 2006. Al cincilea test nuclear nord-coreean, efectuat în septembrie anul trecut, a provocat un seism cu magnitudine 5,3 şi a degajat o energie de 10 kilotone. Spre comparaţie, bomba atomică care a distrus oraşul Hiroshima a degajat o energie de 15 kilotone. 

Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 şi în ianuarie şi septembrie 2016.

AGERPRES

×