x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov: Aderarea Ucrainei la NATO, periculoasă pentru Europa

Serghei Lavrov: Aderarea Ucrainei la NATO, periculoasă pentru Europa

26 Dec 2014   •   09:45
Serghei Lavrov: Aderarea Ucrainei la NATO, periculoasă pentru Europa

Tendinţa Ucrainei de a adera la NATO reprezintă un pericol atât pentru poporul ucrainean, cât şi pentru Europa, în întregime. Aceasta este poziţia exprimată de ministrul rus de Externe, după ce Rada de la Kiev a votat pentru anularea statutului de neutralitate.

„Unele ţări din Vest vor să menţină confruntarea, cântând în strună tendinţelor provocatoare de la Kiev. Doar ideea în sine de aderare a Ucrainei la NATO este periculoasă pentru poporul ucrainean şi pentru securitatea europeană”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, potrivit jurnal.md.

Asta după ce Rada Supremă a votat un proiect de lege care prevede anularea statutului de stat nealiniat, care reprezintă refuzul unei ţări de a adera la NATO, la vreo altă alianţă militară sau de a participa la vreun conflict armat. Or, apartenenţa la NATO a fost, din start, una dintre priorităţile lui Poroşenko cât priveşte politica externă.

Atât preşedintele ucrainean, cât şi NATO, l-au acuzat în repetate rânduri pe liderul de la Kremlin că sprijină militar forţele separatiste din estul industrial al Ucrainei. Deşi Moscova a negat acuzaţiile, liderul de la Kiev a decis că agresiunea rusă împotriva ţării sale îl obligă să se orienteze spre Vest şi să prezinte proiectul său de lege în parlament.

×