x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov evocă repetarea invaziei din Georgia, din 2008

Serghei Lavrov evocă repetarea invaziei din Georgia, din 2008

23 Apr 2014   •   13:06
Serghei Lavrov evocă repetarea invaziei din Georgia, din 2008

Rusia va reacţiona la fel ca în Georgia, în 2008, dacă interesele cetăţenilor ruşi sunt ameninţate, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu pentru Russia Today, ce va fi difuzat miercuri seară.

"Dacă interesele noastre, interesele noastre legitime, interesele ruşilor sunt atacate direct, cum s-a întâmplat de exemplu în Osetia de Sud, eu nu văd altă cale decât de a răspunde în conformitate cu dreptul internaţional", a explicat Lavrov, conform site-ului Russia Today. Moscova a trimis trupe în august 2008 pe teritoriul separatist din Georgia la care a făcut referire Lavrov.

În ceea ce priveşte evenimentele din estul Ucrainei, Lavrov a spus că "nu are niciun motiv să nu creadă că americanii dirijează acest spectacol", adăugând că nimic din ce a fost convenit la Geneva şi trebuia făcut de Kiev nu s-a făcut.

În cadrul unei conversaţii telefonice avute luni cu omologul său american John Kerry, Serghei Lavrov i-a cerut şefului diplomaţiei americane ca Statele Unite să convingă autorităţile ucrainene să-şi respecte angajamentele luate la Geneva pentru a pune capăt escaladării crizei cu care se confruntă Ucraina.

Kievul a reluat miercuri operaţiunea antiteroristă în sud-estul ţării (în regiunile Doneţk şi Lugansk), punând capăt astfel armistiţiului ocazionat de sărbătorile de Paşti, pentru a elimina grupurile armate proruse, în conformitate cu un ordin al preşedintelui interimar, Oleksandr Turcinov.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina georgia serghei lavrov