x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serviciile secrete ale Rusiei confiscă pașapoartele persoanelor cu funcții importante

Serviciile secrete ale Rusiei confiscă pașapoartele persoanelor cu funcții importante

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2023   •   20:45
Serviciile secrete ale Rusiei confiscă pașapoartele persoanelor cu funcții importante
Sursa foto: Hepta

Pașapoartele înalților oficiali și directorilor de companii de stat sunt reținute de serviciile de securitate ale Federației Ruse din cauza temerilor privind fuga din țară a acestora, potrivit unor surse citate de Financial Times. 

Totodată, cerințele de călătorie din sectorul de stat au fost înăsprite iar persoanele cu funcții importante trebuie să predea documentele de călătorie. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că restricțiile la călătoriile în străinătate sunt aplicate celor care lucrează în domenii sensibile. 
"Există reguli mai stricte pentru asta. În unele locuri sunt oficializate iar în unele locuri depind de o decizie specifică asupra anumitor angajaţi'', a spus acesta.

Oficialii ruși care au acces la secrete de stat erau obligați să depună pașapoartele la serviciile de securitate în timpul perioadei sovietice dar regula nu a mai fost aplicată decât rareori de Federația Rusă. 
Însă după anexarea pensinsulei Crimeea din 2014, serviciile de securitate au început să avertizeze asupra călătoriilor în SUA și Marea Britanie. Restricțiile s-au extins după invadarea Ucrainei. 

 

×