x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sharon, bantuit de coruptie

Sharon, bantuit de coruptie

de Marina Constantinoiu    |    27 Iul 2005   •   00:00
Sharon, bantuit de coruptie

Hotarat lucru, pentru premierul israelian, Ariel Sharon, lunile iulie-august nu sunt cele mai linistite ale anului. Cu trei saptamani inaintea retragerii din Fasia Gaza, premierul si fiul sau, Omri, sunt din nou bantuiti de scandalurile de coruptie care i-au vizat in ultimii ani.

PROBLEMA. Parlamentul israelian a adoptat luni seara o lege care il autorizeaza pe procurorul statului sa prezinte un act de acuzare contra unuia dintre membrii sai, fara a cere, ca pana acum, ridicarea imunitatii sale parlamentare. Noul text de lege risca sa-l puna in dificultate pe deputatul partidului la putere Likud, Omri, care este si consilier al tatalui sau. El a fost inculpat in februarie pentru coruptie ("marturie falsa" si "fals si uz de fals" in legatura cu o finantare ilegala a uneia dintre campaniile electorale ale tatalui sau).

INTELEGEREA. Consilierul juridic al Guvernului a incheiat un acord cu Omri, potrivit caruia acesta din urma ar accepta sa pledeze vinovat, pentru o parte dintre acuzatii, dar inca nu au cazut de acord asupra pedepsei. Consilierul juridic vrea cateva luni de inchisoare, Omri numai sase luni de munca in folosul societatii.

Ariel Sharon, ca si cativa dintre colaboratorii sai apropiati au scapat de acuzatii in cadrul aceleiasi anchete, din lipsa de probe. Dar inculparea fiului ar fi o lovitura pentru imaginea sa, in plina agitatie pe scena politica, provocata de planul de "dezangajare" din Gaza, initiat de tata, fiu si de consilierii apropiati, printre care si Eyal Arad, strategul premierului israelian.

×
Subiecte în articol: externe