x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şi-a desemnat persoanele care să-i poarte sicriul la groapă. Vezi ultima dorinţă a selecţionerului Ungariei, Karl Erik Bohn

Şi-a desemnat persoanele care să-i poarte sicriul la groapă. Vezi ultima dorinţă a selecţionerului Ungariei, Karl Erik Bohn

de Istvan Deak    |    07 Feb 2014   •   10:51
Şi-a desemnat persoanele care să-i poarte sicriul la groapă. Vezi ultima dorinţă a selecţionerului Ungariei, Karl Erik Bohn

Fostul antrenor al echipei Gyor şi al naţionalei de handbal feminin a Ungariei, Karl Erik Bohn, a murit duminica trecută, la nici 49 de ani, pe care i-ar fi împlinit abia la 14 februarie anul acesta. Fusese diagnosticat cu leucemie galopantă.

Încă din momentul în care a fost diagnosticat cu leucemie, danezul a decis să schiţeze în secret o ultimă schemă pa tabla sa de joc, scrie Nemzeti Sport.
Karl Erik Bohn s-a făcut remarcat în handbalul feminin după ce a pregătit echipele Larvik şi Gyor. Alături de formaţia din Ungaria, el a jucat finala Champions League în 2012, după ce în semifinale a trecut de Oltchim Râmnicu Vâlcea.

După o perioadă de relativă revenire, în 2012 antrenorul a fost anunţat de medici că boala i-a recidivat. Era la doar câteva luni după ce Ungaria câştigase medalia de bronz la Campionatul European de handbal feminin.

“Când am fost în comă artificială timp de trei săptămâni, am simţit că totul s-a terminat. Am renunţat. Am avut moralul la pământ. Am crezut că voi muri şi mi-am dorit ca cei mai buni prieteni ai mei să mă călăuzească pe ultimul drum. Lor le datorez multe.

Ei şase au fost mereu lângă mine. De aceea am făcut o schiţă cu cei care să îmi poarte sicriul. Sunt un norocos, fiindcă am experimentat ce înseamnă moartea, aşa că nu mă mai tem de ea. Sunt pregătit. Este o parte componentă a vieţii”, a declarat Karl Erik Bohn, într-un interviu acordat Blikk, cu puţin timp înainte de deces.

Pe partea stângă vor sta Tom Reider Haraldsen (33 de ani), fostul soţ al portarului de la Gyor, Katrine Lunde, Kjetil Kristofferson, prieten din copilărie, Andreas Smeby, analistul video al staff-ului său.

Pe partea dreaptă se vor afla Tord Ellingsenre, preparatorul fizic din staff-ul său, colegul de breaslă Petter Kjaernes şi prietenul Erik Storhaug. “Am scris un discurs de adio pentru acest eveniment tragic, deşi am sperat mereu că nu va fi nevoie de el”, a mărturisit Haraldsen.

O altă dorinţă a lui Karl Erik Bohn a fost să fie înmormântat în echipamentul naţionalei Ungariei. Înmormântarea va avea loc la 11 februarie, în localitatea sa natală, Sandefjord.



×