Între măsurile de austeritate preconizate de Marea Britanie s-ar putea înscrie şi cea a reducerii vârstei până la care copiii primesc alocaţie, de la 19 ani, cât este în prezent, până la 13.
Dacă o asemenea măsura va fi adoptată, peste 7 milioane de familii din Marea Britanie ar putea fi lipsite de alocaţiile pentru creşterea copiilor lor după ce ei împlinesc 13 ani, scrie Daily Mail. Parlamentarul laburist Frank Field, căruia i se mai spune şi "ţarul sărăciei", pentru că a fost numit de către coaliţia de guvernământ preşedintele programului de "Revizuire a sărăciei şi şanselor de viaţă" (traducere aproximativă după titulatura originală "Review of Poverty and Life Chances"), a făcut o socoteală strictă în privinţa acestui program, ajungând la concluzia că Regatul Unit plăteşte anual 11 miliarde de lire sterline pentru acesta, iar o familie britanică încasează până la 2.500 de lire sterline în primii trei ani de viaţă ai unui copil.
Programul vizează în esenţă măsurile ce se pot lua pentru a-i ajuta pe cei mai dezavantajaţi membri ai societăţii britanice, iar Field este de părere că cel mai important ajutor financiar pentru familiile cu copii este cel din primii ani de viaţă ai acestora, când mamele lor stau de obicei acasă pentru a-i creşte. El argumentează că atunci când copilul ajunge la vârsta adolescenţei raporturile se inversează, iar cele mai multe dintre mamele care au stat acasă pentru a-şi îngriji copiii simt nevoia să se reîntoarcă la serviciu, în timp ce ei tind să fie din ce în ce mai independenţi. De asemenea, la această vârstă creşte şi nivelul de încredere al părinţilor în copiii lor.
Citește pe Antena3.ro