x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siberia: Bilanț macabru după incendiul din mall

Siberia: Bilanț macabru după incendiul din mall

27 Mar 2018   •   13:50
Siberia: Bilanț macabru după incendiul din mall

Numărul morţilor după incendiul izbucnit duminică la un mall din Kemerovo, oraş din vestul Siberiei, a ajuns la cel puţin 64, a anunţat, ieri, ministrul Situaţiilor de Urgenţă Vladimir Pucikov, în condiţiile în care zeci de persoane sunt date în continuare dispărute.

Printre victime figurează cel puţin zece copii, Potrivit AFP, incendiul a fost stins la 17:30 GMT duminică, la şase ore după declanşare, în schimb, canale media ruse au relatat că incendiul a fost stins abia la 12 ore de la declanşare. Cu toate acestea, ieri dimineaţă ieşea din nou fum din clădire. Incendiul s-a declanşat în jurul orei 11:00 GMT, duminică, la al treilea şi ultimul etaj al acestui mall situat pe bulevardul Lenin din centrul Kemerovo. Dotat cu o saună, mai multe săli de cinematograf şi restaurante, precum şi o sală de bowling, acest centru era extrem de aglomerat în weekend. La izbucnirea flăcărior, ieşirile de urgenţă au fost blocate şi există dovezi de încălcări şi ale altor măsuri de siguranţă care „au condus la consecinţe grave”, a informat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei care a deschis o anchetă penală. Martori la incendiu au afirmat că nu au auzit alarmele de incendiu, care trebuiau să funcţioneze în mod normal.

Un agent de securitate care a oprit alarmele în timpul incendiului este considerat suspect într-un caz penal, au spus anchetatorii.

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: bilanţ morti mall kemerovo