x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Silvio Berlusconi isi face tunel à la James Bond

Silvio Berlusconi isi face tunel à la James Bond

29 Mai 2004   •   00:00
Silvio Berlusconi isi face tunel à la James Bond

Imprejurimile proprietatii sardiniene La Certosa a premierului italian Silvio Berlusconi au devenit un mare santier.

IRINA CRISTEA

Echipe de muncitori lucreaza nonstop, sub privirile vigilente ale agentilor de paza, pentru a desavarsi un nou proiect fistichiu al primului ministru: un tunel securizant menit sa asigure accesul la vila importantilor oaspeti pe care Berlusconi ii asteapta pe 4 iunie, ziua in care Italia sarbatoreste implinirea a 60 de la eliberarea de sub regimul fascist.

CA-N FILME. Presa italiana a aflat cu stupoare de acest proiect saptamana aceasta, cand lucrarile se apropie de final. Ziaristii l-au botezat "Tunelul à la James Bond", speculandu-i asemanarea cu o constructie asemanatoare din filmul "Spionul care ma iubea", care l-a avut drept protagonist pe celebrul agent 007. Insusi presedintele SUA, George W. Bush, ar putea avea parte de protectia oferita de adapostul tunelului. Rapoarte inca neconfirmate sustin ca Bush va vizita resedinta de vacanta a lui Berlusconi, insa oficialii italieni nici nu au confirmat, nici nu au dezmintit informatia. In caz ca presedintele SUA va alege totusi sa-i calce pragul bunului sau prieten si aliat italian, va putea incerca si neobisnuitul lift instalat chiar in tunel. Ascensorul va purta oaspetii aproape pana-n usa vilei lui Berlusconi, scrie presa de la Roma.

ANCHETA. Potrivit ministrului pentru relatia cu Parlamentul, Carlo Giovanardi, tunelul nu este nicidecum vreo extravaganta a primului ministru. "Nu e vorba decat despre o zona securizata pentru ambarcatiuni, prevazuta cu o trecere subterana", a spus Giovanardi. El a raspuns criticilor Opozitiei legate de necesitatea si de legalitatea constructiei.

×
Subiecte în articol: externe