x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Simeon si telefonul electoral

Simeon si telefonul electoral

31 Mar 2005   •   00:00

Bulgarii ar putea fi sunati in orice clipa de premierul Simeon de Saxa-Coburg-Gotha, intr-o incercare destul de neobisnuita a fostului monarh de a revigora campania electorala pentru alegerile parlamentare din 17 iunie.



  • de ANA ILIE

  • INEDIT. Aceasta propunere neconventionala pentru alegerile din iunie a fost dezbatuta pe larg in cadrul Partidului Miscarea Nationala Simeon al II-lea (PMNS) si a fost adoptata cu o surprinzatoare majoritate, cu justificarea ca este nevoie de o abordare noua la aceste alegeri.

    DEZBATERI. PMNS a discutat apoi cu aliatii politici din Partidul Noua Era, care s-au declarat si ei de acord ca Simeon sa puna mana pe telefon si sa inceapa sa-si sune concetatenii. Fostul monarh va insira la telefon motivele pentru care bulgarii ar trebui sa il voteze pentru un nou mandat, sperand, pe cat posibil, sa castige cat mai multi adepti.

    LEGALITATE. Reprezentantii Partidului Miscarea Nationala Simeon al II-lea sustin ca o astfel de practica nu este incorecta din punct de vedere legal. Desigur, juristii si expertii partidului vor evalua toate modalitatile de implementare tehnica a acestui proiect in Bulgaria, dar este de asteptat sa nu intampine nici o piedica.

    Specialistii apreciaza ca electoratul bulgar se va prezenta la urne in numar destul de mic in iunie.

    ×
    Subiecte în articol: externe