x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şoferul autocarului groazei a vrut să utilizeze un DVD chiar înaintea impactului din tunelul elveţian

Şoferul autocarului groazei a vrut să utilizeze un DVD chiar înaintea impactului din tunelul elveţian

de Mediafax    |    15 Mar 2012   •   15:15
Şoferul autocarului groazei a vrut să utilizeze un DVD chiar înaintea impactului din tunelul elveţian

Doua ziare, unul belgian si unul elvetian, scriu joi ca unii dintre copiii raniti in accidentul de autocar din Elvetia au povestit ca soferul a vrut sa utilizeze un DVD chiar inaintea dramei, relateaza AFP.

Potrivit editiei online a cotidianului Het Laatste Nieuws, "chiar inainte de accident, soferul a vrut sa puna un DVD" in DVD-player. "Este ceea ce le-au spus copiii raniti parintilor si personalului medical" din spitalele elvetiene in care sunt internati, scrie publicatia, fara sa citeze anumite surse.

Cotidianul citeaza, de asemenea, un oficial din cadrul politiei elvetiene, Renato Kalbermatten, care califica aceasta ipoteza drept conjuncturala, notand ca imaginile video inregistrate in tunel nu o confirma, chiar daca ipoteza este analizata de catre anchetatori.

Publicatia precizeaza, pe baza acestor marturii anonime, ca un profesor de la scoala din Heverlee i-a dus un DVD soferului cu putin timp inainte de accident.

Aceste informatii au fost obtinute atat de catre trimisii sai speciali in Elvetia, cat si de cotidianul elvetian Aargauer Zeitung, subliniaza cotidianul belgian de limba olandeza.

"Un mic moment de neatentie ar fi putut conduce la lovirea autorcarului de marginea drumului si la pierderea controlului de catre sofer", scrie Het Laatste Nieuws.

Autocarul a pornit din Val d'Anniviers, in cantonul Valais, marti catre ora 21.00 (22.00, ora Romaniei) pentru a se intoarce in Belgia. Catre ora 21.15 (22.15, ora Romaniei), a intrat in tunelul rutier din Sierre, dupa care s-a lovit de bordura, ulterior percutand frontal zidul de beton al opririi de urgenta.

Anchetatorii nu iau in calcul ipoteza unei viteze excesive.

Justitia elvetiana a anuntat miercuri seara ca urmareste trei piste in ancheta sa, si anume o problema tehnica, o problema de sanatate a soferului si o eroare umana.

Dintre cele 52 de persoane de la bordul autocarului, 28 au murit, 22 fiind copii. Au murit, de asemenea, ambii soferi.

×
Subiecte în articol: elvetia tunel dvd accident auto