x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sofia: Ostaticii din autobuz au fost eliberaţi

Sofia: Ostaticii din autobuz au fost eliberaţi

de Petio Petkov    |    27 Ian 2009   •   00:00

Un incident mai puţin obişnuit pentru Bulgaria a fost cap de afiş pentru presă în ultimele ore. Un bărbat înarmat cu un pistol a luat ostatici pasagerii unui autobuz. Miroslav Blajev, în vîrstă de 33 de ani, a deturnat un autobuz al companiei "Biomed” pe ruta Sofia-Varna, iar principala sa cerere era legată de pedepsirea autorului unui accident rutier petrecut acum jumatate de an, în urma căruia prietena sa gravidă a pierdut sarcina.



Bărbatul, nemulțumit de pasivitatea poliției și justiției, afirma că a pus o bombă în compartamentul de bagaje al autobuzului. El a cerut sa-i fie mijlocite întâlniri cu omul care a cauzat accidedntul și cu ziariști din mediile electronice.

Miroslav Blajev s-a predat după circa două ore, eliberându-i, astfel, pe cei 37 de călători din autobuz, pe care i-a ţinut ostatici. Prin interviul telefonic acordat postului de televiziune BTV, el şi-a realizat scopul – acela de a-şi face publice doleanţele. Anterior, tot pentru BTV, el declarase că prin acest act de disperare încerca să atragă atenţia opinie publice şi autorităţilor asupra cazului prietenei sale. "Am încercat prin toate mijloacele să obțin dreptatea pe care o merit, dar în zadar. Nu mai cred în poliție și în procuratură. Îmi pare rău că pun la încercare oameni nevinovați. Vreau să-l privesc în ochi pe cel care mi-a ucis copilul”, a spus tînărul. Autobuzul fusese blocat de poliție la benzinăria Rompetrol din apropierea localității Sopot, la aproximativ 120 de kilometri de Sofia.

Ulterior, după predarea lui Blajev, au apărut informaţii potrivit cărora acesta are probleme psihice şi că pierderea sarcinii de fapt nu a avut loc. Copilul s-ar fi născut fără probleme la data de 17 ianuarie.

×
Subiecte în articol: externe