x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un soldat israelian a împușcat mortal un civil tot israelian, confundat cu un atacator palestinian

Un soldat israelian a împușcat mortal un civil tot israelian, confundat cu un atacator palestinian

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2023   •   18:12
Un soldat israelian a împușcat mortal un civil tot israelian, confundat cu un atacator palestinian
Sursa foto: Hepta

Un soldat israelian a confundat un civil israelian care a deschis focul asupra unuia dintre cei doi bărbați înarmați din Hamas care trăgeau asupra oamenilor în stația de autobuz din Ierusalim cu un al treilea atacator și l-a rănit mortal, a anunțat vineri poliția israeliană, potrivit Reuters.

Atacatorii, palestinieni din Ierusalimul de Est, au ucis trei persoane în timpul orei de vârf de joi dimineață, înainte de a fi împușcați mortal de doi soldați aflați în afara serviciului și de civilul identificat ca fiind Yuval Doron Castleman, care a murit peste noapte. Presa israeliană a precizat că Doron Castleman ar fi împlinit vineri 38 de ani - relatează Reuters.

O declarație a poliției a arătat: "Concluziile anchetei de până acum indică faptul că, în timpul atacului, unul dintre soldații IDF l-a suspectat din greșeală pe regretatul Yuval (Doron Castleman), care a acționat cu curaj pentru a neutraliza teroriștii, ca fiind un al treilea terorist. Același soldat a tras și asupra lui, ceea ce a dus la rănirea gravă și la moartea tragică", se arată în comunicat

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată o mașină albă care oprește lângă stația de autobuz aglomerată. Doi bărbați coboară apoi, cu armele scoase, și atacă mulțimea, în timp ce oamenii se împrăștie. La scurt timp după aceea, atacatorii palestinieni sunt împușcați.

În înregistrările video difuzate pe rețelele de socializare se vede cum Castleman trage cu arma sa într-unul dintre atacatori, apoi aruncă arma, cade în genunchi și ridică mâinile în aer ca și cum ar fi făcut semn să nu tragă.

"Împărtășim durerea membrilor familiei regretatului Yuval, care a acționat cu curaj și a salvat vieți, precum și durerea celorlalte familii ucise în atac și dorim însănătoșirea grabnică a celor răniți", se arată în comunicatul poliției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ierusalimul de est Israel hamas