x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldaţii ucraineni vor rămâne în Crimeea după referendum (Vitali Kliciko)

Soldaţii ucraineni vor rămâne în Crimeea după referendum (Vitali Kliciko)

de Agerpres    |    15 Mar 2014   •   23:26
Soldaţii ucraineni vor rămâne în Crimeea după referendum (Vitali Kliciko)

Soldaţii ucraineni staţionaţi în Crimeea vor rămâne pe loc, indiferent de rezultatul referendumului asupra alipirii la Rusia care va avea loc duminică, a dat asigurări candidatul la preşedinţia Ucrainei Vitali Kliciko într-un interviu care urmează să apară în ediţia de duminică a cotidianului german Bild, citat de AFP.

"Soldaţii noştri vor rămâne în cazărmile lor din Crimeea", a declarat fostul campion mondial la box, unul dintre liderii opoziţiei, care a contribuit la destituirea în februarie a fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.

"Nu vrem război, nu vrem ca soldaţii ucraineni şi ruşi să tragă unii într-alţii", a precizat el, dar a cerut "sancţiuni pentru a trimite un semnal clar (preşedintelui rus Vladimir) Putin, conform căruia încălcarea dreptului internaţional în Crimeea nu poate rămâne fără consecinţe".

Aproape 1,5 milioane de alegători sunt chemaţi duminică la vot în Crimeea pentru un referendum în care vor avea de ales între alipirea la Rusia sau o autonomie extinsă în cadrul Ucrainei.

Comunitatea internaţională consideră consultarea ilegitimă şi neconstituţională, după cum a repetat sâmbătă Consiliul Europei.

În plus, Ucraina a acuzat sâmbătă Rusia de "invazie militară" şi a ameninţat că va răspunde prin "toate mijloacele", după o operaţiune pe calea aerului dincolo de graniţa administrativă a Republicii Autonome Crimeea.

×
Subiecte în articol: vitali kliciko referendum crimeea