x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sora lui Kim Jong-un va participa la summitul intercoreean

Sora lui Kim Jong-un va participa la summitul intercoreean

26 Apr 2018   •   14:09
Sora lui Kim Jong-un va participa la summitul intercoreean

Delegaţia Coreei de Nord la summitul intercoreean de vineri o va include şi pe sora lui Kim Jong-un, una dintre cele mai apropiate consiliere ale liderului nord-coreean, a spus Seoulul, joi, potrivit The Telegraph.

Aceasta este ultima apariţie la nivel înalt a lui Kim Yo-jong, după participarea la Jocuriloe Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud.

Kim Yo-jong, despre care se crede că are în jur de 30 de ani, nu se mai află în umbra fratelui ei mai mare. Acum, aceasta este o reprezentantă a regimului şi va sta lângă fratele ei la cel mai mare eveniment diplomatic dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, din ultimi ani.

Cel mai mic copil al fostului lider nord-coreean, Kim Jong-il, Kim Yo-jong a fost văzută pentru prima dată în public la înmormântarea tatălui ei, în 2011. Analiştii nord-coreeni au încercat pentru ani de zile să stabilească identitatea tinerei femei care se mişca liber prin spatele liderul Kim Jong-un la evenimentele publice majore.

Aceasta a început să fie din ce în ce mai vizibilă în centrul regimului după ce unchiul său, Jang Song-thaek, a fost executat, iar mătuşa ei, Kim Kyong-hui, a dispărut din atenţia publică în 2013.

În ultimii ani, sora lui Kim Jong-un s-a ocupat de mai multe probleme serioase de stat, ca şefă a departamentului de propagandă al regimului. Aceasta a ieşit din nou în atenţie globală după ce, anul trecut, a fost promovată în cadrul Biroului politic, cel mai important organism de decizie al ţării.

 

 

 

×