x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sora ultimului „naș mafiot” din Italia a fost arestată

Sora ultimului „naș mafiot” din Italia a fost arestată

de Redacția Jurnalul    |    03 Mar 2023   •   12:15
Sora ultimului „naș mafiot” din Italia a fost arestată
Sursa foto: Hepta

Dinastia mafiotă a familiei Messina Denaro mai mai pierde o piesă. Sora „ultimului naș mafiot” din Italia, Messina Denaro, a fost arestată. Messina Denaro, prins în ianuarie, se lăuda că a ucis suficienți oameni cât să umple un cimitir.

Potrivit anchetatorilor, Rosalia, cunoscută sub numele de Rosetta, cea mai mare dintre cele patru surori ale lui Messina Denaro, l-a ajutat pe fratele său să se ascundă ani de zile și a gestionat în numele său "casieria familiei", permițându-i astfel liderului mafiot să mențină relațiile cu oamenii săi în timpul lungii sale perioade de fugă.

Rosalia este mama lui Lorenza Guttadauro, o avocată care l-a asistat pe liderul mafiot încă de la arestarea sa, și soția lui Filippo Guttadauro, care a făcut 14 ani de închisoare pentru asociere mafiotă și care se află încă în închisoare.

Cel de-al doilea fiu al femeii, Francesco, nepotul favorit al „nașului din Trapani”, execută o pedeapsă de 16 ani, tot pentru asociere mafiotă.

Operațiunea care a dus la arestarea Rosaliei Messina Denaro a fost efectuată de către carabinierii comandamentului provincial din Trapani și escadrila de elicoptere Sicilian Hunters, relatează Ansa.

Zeci de percheziții sunt în curs de desfășurare în provincia Trapani.

Deși îngropați de condamnări pe viață și de sute de ani de închisoare, au fost mereu anchetați și din acest motiv obligați la o prudență maniacală, dar nu au abdicat niciodată de "credința" mafiotă.

La începutul acestui an, Matteo Messina Denaro, unul dintre liderii mafiei italiene, dat în urmărire încă din 1993, a fost arestat după ce poliţia a primit un pont că acesta se tratează pentru o tumoare la o clinică privată din Palermo, scria The Guardian.

Poreclit "Diabolik" sau "Slăbănogul", Matteo Messina Denaro s-a născut în Castelvetrano, Sicilia, în 1962. Tatăl său au fost un puternic lider mafiot din Cosa Nostra, iar Denaro l-a urmat.

Potrivit procurorilor, Matteo Messina Denaro este responsabil pentru unele dintre cele mai crude crime comise de mafia sicilană, inclusiv uciderea cu bombă a unor magistraţi anti-mafia precum Giovanni Falcone sau Paolo Borsellino.

În 2002, Denaro a fost condamnat în lipsă la închisoare pe viaţă pentru uciderea fie directă, fie prin comandă, a zeci de oameni. De altfel, el se lăuda că a ucis suficienți oameni cât să umple un cimitir.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nas mafiot italia