x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania a atins un nivel record al deceselor provocate de coronavirus. Numărul infectărilor a început să scadă

Spania a atins un nivel record al deceselor provocate de coronavirus. Numărul infectărilor a început să scadă

02 Apr 2020   •   14:01
Spania a atins un nivel record al deceselor provocate de coronavirus. Numărul infectărilor a început să scadă
Sursa foto: wikipedia

Numărul de persoane infectate scade în Spania, deși într-un ritm lent, însă acesta este un semn că interdicțiile de circulație impuse în această țară au început să dea rezultate, transmite dailymail.uk.

În ultimele 24 de ore numărul deceselor din această țară au atins un nivel rercord, 615 de persoane au murit, iar 6.120 au contactat virusul. Numărul total al infectărilor a ajuns la 110.238 de persoane, din  care 10.003 persoane au murit, iar 5.852 de bolnavi se află în stare gravă.

Spania se apropie rapid de Italia, care este în prezent cea mai afectată țară din lume de această pandemie, cu aproape 12 500 de morți.

Italia a fost primul stat european care a intrat în blocaj complet pe 10 martie, iar rata de noi infectări este în scădere, ceea ce înseamnă că și decesele vor începe să se reducă. 

Există semne că rata de noi infectări cu virusul COVID-19 începe să scadă și în Spania, ajungând de la o rată de creștere cu 40% a cazurilor în data de 13 martie, la 8,2% ieri. Și rata d eceselor scade, de la o creștere de 43% pe 13 martie, la  10,6 % miercuri.

Autoritățile au anunțat că virusul pare să atingă apogeul în Spania zilele astea, deci presiunea asupra spitalelor va rămâne ridicată.

O treime din regiunile spaniole raportează că unitățile de terapie intensivă sunt suprasolicitate ceea ce înseamnă că este puțin probabil să se ușureze criza din spitale până la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare.

Madrid rămâne regiunea cea mai grav afectată, cu 3.865 de morți și aproape 30.000 de cazuri de infecții.

O femeie de 101 ani s-a vindecat de coronavirus

O femeie în vârstă de 101 ani a fost aplaudată de asistente și medici ieri, când a fost externată din Spitalul San Jorge de Huesca aflat în  Biescas, nord-estul Spaniei. Aceasta a fost fotografiată în timp ce-și lua la revedere de la personalul spitalului. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Spania