x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe American de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj în China

American de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj în China

de Redacția Jurnalul    |    15 Mai 2023   •   08:45
American de 78 de ani, condamnat la închisoare pe viață pentru spionaj în China
Sursa foto: Hepta

China a condamnat, luni, la închisoare pe viață, un cetățean american în vârstă de 78 de ani, acuzat de spionaj.

John Shing-Wan Leung, care are rezidență permanentă în Hong Kong, a fost reținut la 15 aprilie 2021 de către agenția de contrainformații în orașul Suzhou din sud-estul țării.

Tribunalul din oraș a anunțat sentința lui Leung într-o scurtă declarație pe un site de socializare, dar nu a oferit detalii despre acuzații, relatează AP.

Astfel de anchete și procese au loc în spatele ușilor închise și puține sau deloc informații sunt făcute publice.

În timp ce tribunalul din Suzhou nu a oferit niciun indiciu cu privire la o legătură cu relațiile generale dintre China și SUA, acuzațiile de spionaj sunt foarte selective, iar dovezile care le susțin nu sunt publicate. Aceasta este o practică standard în rândul majorității țărilor, care doresc să își securizeze legăturile personale, rețelele și accesul la informații.

Relațiile dintre Washington și Beijing au atins un minim istoric pe fondul disputelor privind comerțul, tehnologia, drepturile omului și abordarea tot mai agresivă a Chinei în ceea ce privește revendicările sale teritoriale.

Condamnarea are loc în timp ce președintele american Joe Biden se deplasează la Hiroshima, în Japonia, pentru summitul Grupului celor șapte mari națiuni industriale, urmat de o vizită în Papua Noua Guinee, o națiune insulară din Pacific, într-o regiune în care China a încercat să își sporească influența economică, militară și diplomatică.

(sursa: Mediafax)

×