x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sri Lanka renunță la vizele pentru turiștii din mai multe țări, inclusiv din China, India și Rusia

Sri Lanka renunță la vizele pentru turiștii din mai multe țări, inclusiv din China, India și Rusia

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2023   •   19:45
Sri Lanka renunță la vizele pentru turiștii din mai multe țări, inclusiv din China, India și Rusia

Sri Lanka a decis să renunțe la vizele pentru turiștii din șapte țări, inclusiv din China, India, Rusia și Japonia. Țara insulară speră astfel să crească încasările din turism, un domeniu grav afectat în timpul pandemiei COVID, potrivit Reuters.

Guvernul din Sri Lanka a aprobat măsura care îi vizează pe vizitatorii din șapte țări. Turiștii din China, India, Rusia, Japonia, Thailanda, Indonezia și Malaezia vor putea călători fără vize până pe 31 martie 2024 în cadrul unui program pilot, se arată în comunicatul care detaliază deciziile cabinetului.

Schema face parte din încercările autorităților din Sri Lanka de a stimula redresarea turismului și de a atinge ținta de cinci milioane de sosiri până în 2026, se mai arată în comunicatul emis marți.

Țara cu 22 de milioane de locuitori, renumită pentru plajele sale, templele antice și ceaiul aromat, a fost grav afectată de pandemie și de criza financiară care a urmat.

Totuși, industria turismului înregistrează o revenire în 2023. Sri Lanka a înregistrat un milion de turiști până în septembrie, pentru prima dată din 2019. Insula se așteaptă să termine anul cu 1,5 milioane de sosiri.

India este cea mai mare sursă de turiști cu 200.310 de sosiri ăn Sri Lanka, iar pe locul doi este Rusia cu 132.300 de turiști. Țara a câștigat 1,3 miliarde de dolari din turism în primele opt luni ale anului 2023, în creștere față de 833 de milioane de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit băncii centrale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sri lanka turişti vize