x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe STARE DE URGENŢĂ ÎN SUA. Şapte state americane, paralizate de o nouă furtună puternică, ninsori şi ploi îngheţate (VIDEO)

STARE DE URGENŢĂ ÎN SUA. Şapte state americane, paralizate de o nouă furtună puternică, ninsori şi ploi îngheţate (VIDEO)

13 Feb 2014   •   09:35
STARE DE URGENŢĂ ÎN SUA. Şapte state americane, paralizate de o nouă furtună puternică, ninsori şi ploi îngheţate (VIDEO)

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în 45 de comitate din Georgia şi în South Carolina, două state din sud-est, după ce o nouă furtună "catastrofică", care a adus ninsori şi ploi îngheţate, a lăsat 600.000 de locuinţe fără curent electric şi peste 4000 de curse aeriene au fost anulate. Pericolul cel mare este prezentat de gheaţa care a acoperit şoselele, copacii şi cablurile de electricitate.

Furtuna, care s-a extins dinspre statele Texas, Mississippi şi Alabama către Carolina de Sud şi Carolina de Nord, a fost apreciată în termeni aproape apocaliptici de către Serviciul Naţional de Meteorologie al SUA, care a calificat aceste condiţii meteo drept "un eveniment de proporţii istorice", informează Los Angeles Times, potrivit Agerpres.

Cel puţin şase oameni au murit în statele Texas şi Mississippi, iar în nord-estul statului Alabama au fost trimise două autovehicule de depanare de la Garda Naţională pentru a ajuta la deblocarea autostrăzii interstatale 65. Furtuna se îndreaptă spre nord pe parcursul acestei zile, căderile de zăpadă de 15 - 30 de cm urmând să afecteze Washington D.C., zona metropolitană New York şi New England.

Multe zboruri înregistrează întârzieri în condiţiile deplasării furtunii către nord. Aeroporturile din Washington, Philadelphia, New York şi Boston au anunţat deja anularea a peste 1.000 de zboruri pentru ziua de joi.

Obama a dat asigurări că FEMA, însărcinată cu situaţiile de urgenţă, a creat un Centru de coordonare a reacţiei la nivel naţional, la Washington, şi unul la Atlanta, ţinând la dispoziţie generatoare, raţii, apă şi pături, la Augusta, în Georgia.

"Sunt aşteptate ninsori şi urmează să îngreuneze deplasarea", a anunţat National Weather Service (NWS) într-un comunicat, miercuri, îndemnând populaţia să se plece la drum doar în cazuri de "necesitate absolută". "Dacă este necesar să porniţi la drum, luaţi o lanternă în plus, apă şi hrană în maşină", îndeamnă NWS.

Specialiştii spun că este cea mai grea iarnă din ultimii 20 de ani pentru Statele Unite.





×