x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite au condamnat atacul asupra Ambasadei Rusiei la Kiev

Statele Unite au condamnat atacul asupra Ambasadei Rusiei la Kiev

14 Iun 2014   •   23:03
Statele Unite au condamnat atacul asupra Ambasadei Rusiei la Kiev

Statele Unite au condamnat atacul comis sâmbătă asupra Ambasadei Rusiei la Kiev şi au solicitat autorităţilor ucrainene să respecte Convenţia de la Viena care le obligă să asigure securitatea clădirilor diplomatice, anunţă AFP.

Aproximativ 300 de manifestanţi ucraineni adunaţi sâmbătă în faţa Ambasadei Rusiei la Kiev au dat jos drapelul rus de pe sediul acesteia şi au răsturnat autoturismele diplomaţilor ruşi care erau parcate în afara incintei misiunii, situată la periferia oraşului. Ei au aruncat cu ouă în clădire şi au stropit-o cu un lichid verde antiseptic sub privirile poliţiştilor care nu au intervenit. Secretarul de stat american, John Kerry, a discutat la telefon cu premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, precum şi cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit unui membru al Departamentului de Stat de la Washington.

John Kerry a adresat condoleanţe liderului ucrainean după atacul insurgenţilor proruşi din est care au doborât un avion militar, omorând 49 de persoane. 'De asemenea, el şi-a exprimat îngrijorarea profundă în privinţa fluxului de arme grele şi militanţi care traversează graniţa venind din Rusia şi contribuie la escaladarea violenţei în estul Ucrainei', a adăugat acest membru al Departamentului de Stat care a dorit să îşi păstreze anonimatul. John Kerry i-a făcut cunoscute preocupările sale omologului său rus şi a cerut Moscovei să acţioneze în vederea dezescaladării situaţiei, încetând sprijinul acordat separatiştilor şi contribuind activ împreună cu Ucraina la un acord de încetare a focului şi dialog politic.

×