x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite boicotează Conferinţa pentru Dezarmare prezidată de Venezuela

Statele Unite boicotează Conferinţa pentru Dezarmare prezidată de Venezuela

28 Mai 2019   •   14:01
Statele Unite boicotează Conferinţa pentru Dezarmare prezidată de Venezuela

Statele Unite au părăsit marţi reuniunea Conferinţei pentru Dezarmare a ONU de la Geneva a cărei preşedinţie rotativă a revenit Venezuelei, transmite AFP.

"Orice subiect s-ar discuta înăuntru, oricare decizii ar fi luate, acestea nu vor avea nicio legitimitate deoarece acest organism este prezidat de un regim ilegitim", a declarat, cu referire la guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, ambasadorul american pentru dezarmare, Robert Wood, după ce a părăsit sala de şedinţă.

Robert Wood s-a ridicat de pe scaun imediat după ce ambasadorul venezuelean Jorge Valero şi-a început discursul.

Statele Unite şi circa 50 de alte state l-au recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei pe liderul opoziţiei Juan Guaido.

"Un reprezentant al lui Juan Guaido, preşedintele interimar, ar trebui să fie în acest moment în această sală, pe acest scaun", a subliniat Wood.

Conferinţa pentru Dezarmare a fost în trecut, notează AFP, un for important al ONU pentru negocierile privind controlul armamentului. Dar lucrările acestei conferinţe se află într-un punct mort de mai mulţi ani din cauza neînţelegerilor diplomatice.

Ambasadorul american a calificat preşedinţia rotativă venezueleană drept o "nouă zi tragică în istoria Conferinţei pentru Dezarmare", amintind că anul trecut Siria a deţinut acelaşi rol timp de patru săptămâni şi că Statele Unite au boicotat reuniunea.

AGERPRES

×