x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite desfăşoară 200 de militari şi rachete Patriot în Arabia Saudită

Statele Unite desfăşoară 200 de militari şi rachete Patriot în Arabia Saudită

27 Sep 2019   •   18:50
Statele Unite desfăşoară 200 de militari şi rachete Patriot în Arabia Saudită

Statele Unite vor trimite 200 de militari şi rachete „Patriot” în Arabia Saudită, „în urma recentelor atacuri” atribuite de Washington Teheranului, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.

„Această desfăşurare va întări apărarea aeriană şi antirachetă a regatului pentru infrastructurile militare şi civile cruciale” a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, lansând totodată un apel şi „altor ţări” să „contribuie la un efort internaţional vizând întărirea apărării Arabiei Saudite”.

Anunţul a fost făcut într-un context de puternice tensiuni în regiune, în timp ce liderii american şi iranian au evitat să se întâlnească la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în această săptămână.

„Este important de notat că aceste măsuri stau mărturie angajamentului nostru faţă de partenerii regionali, precum şi de securitatea şi stabilitatea Orientului Mijlociu”, a adăugat reprezentantul Pentagonului.

Va fi prima desfăşurare de acest tip după retragerea trupelor americane în 2003, trimise pe teritoriul saudit vreme de 12 ani, şi două războaie contra Irakului.

Vineri, Statele Unite au anunţat trimiterea de trupe suplimentare în Golf, după atacurile contra regatului saudit, o decizie salutată de autorităţile de la Riad, mai scrie AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: arabia saudita sua iran