x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite trimit avioane de vânătoare din Japonia spre Taiwan, în contextul vizitei lui Pelosi

Statele Unite trimit avioane de vânătoare din Japonia spre Taiwan, în contextul vizitei lui Pelosi

02 Aug 2022   •   17:25
Statele Unite trimit avioane de vânătoare din Japonia spre Taiwan, în contextul vizitei lui Pelosi
Sursa foto: Hepta

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare şi de realimentare în aer din Japonia spre Taiwan, în contextul apropierii de insulă a aeronavei care o transportă pe Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA.

Conform postului nipon NHK, opt avioane de vânătoare F-15 au decolat de la Baza aeriană americană Kadena, situată pe Insula japoneză Okinawa, spre Taiwan, pentru a escorta aeronava lui Nancy Pelosi, care se apropie de Aeroportul din Taipei. Avioanele de vânătoare vor realimenta în aer de la aeronave americane de tip KC-135.

Prezenţa aeriană americană are rolul de a descuraja orice acţiune de intimidare din partea Chinei, care este furioasă din cauza vizitei lui Nacy Pelosi în Taiwan.

Departamentul american al Apărării a intensificat prezenţa militară în zona Asia-Pacific în contextul vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. În largul Taiwanului au fost trimise patru nave militare americane, inclusiv portavionul USS Ronald Reagan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nancy pelosi