x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei stele Michelin: Unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din lume este în Tokyo și are bucătar japonez

Trei stele Michelin: Unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din lume este în Tokyo și are bucătar japonez

de Redacție Jurnalul    |    25 Mar 2023   •   09:00
Trei stele Michelin: Unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din lume este în Tokyo și are bucătar japonez
Sursa foto: Facebook Sazenka

Unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din lume are bucătar japonez și se află în Tokyo, potrivit CNN

Bucătarul japonez Tomoya Kawada este cel care a creat unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din lume. Acesta se numește Sazenka și se află în Tokyo. Japonezul a reușit o performanță unică: a creat singurul restaurant chinezesc din lume cu trei stele Michelin într-un oraș în care nu se vorbește chineza.

Restaurantul Sazenka este amplasat într-o casă dintr-un cartier rezidențial de lux și a avut o ascensiune rapidă. A primit două stele din partea Ghidului Michelin în 2017 în același an în care a fost deschis. O altă stea a fost adăugată în 2020 și le-a menținut pe toate trei în anii care au trecut de atunci.

În lume mai există doar alte șapte restaurante chinezești cu trei stele Michelin, în Hong Kong, Macao, Taipei și Beijing. De asemenea, restaurantul din Tokyo a fost numit al 11-lea cel mai bun în cadrul premiilor Asia's 50 Best Restaurants Awards în 2022, fiind al doilea restaurant chinezesc din listă ca rang.

Meniul conține 11 feluri principale de mâncare, iar o masă costă aproximativ 450 de dolari de persoană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×