x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Sînziana Stancu    |    01 Iun 2009   •   00:00

1 iunie 2009

REŢINUT PENTRU ASASINAT
Un membru al mafiei sârbe, Milenko Kuzmanovici, suspectat de implicare în asasinarea jurnalistului croat Ivo Pukanici, în luna octombrie, a fost reţinut de Poliţie pentru 48 de ore, informează postul de radio B29, citat de AFP. Kuzmanovici este suspectat că a adus în Croaţia explozivul folosit pentru uciderea lui Pukanici şi a lui Niko Franjici, într-un atentat cu bombă comis la 23 octombrie. El a fost deja anchetat în acest caz şi reţinut 55 de zile în arest preventiv în Croaţia, apoi a fost eliberat din lipsă de probe. Poliţia sârbă crede că mafiotul are legătură cu un alt membru al mafiei, Sreten Jocici, suspect şi el în asasinarea lui Pukanici. Jocici a fost şi el reţinut pentru 30 de zile, la sfârşitul lunii aprilie. Alte cinci persoane sunt acuzate de implicare în comiterea asasinatului, între care trei croaţi, care sunt deja arestaţi, un sârb şi un bărbat cu dublă cetăţenie, care sunt daţi în urmărire.


ŞI-A TĂIAT PENISUL DIN DRAGOSTE
Un egiptean de 25 de ani, care voia să se căsătorească cu aleasa inimii sale şi-a tăiat penisul, pentru că părinţii lui nu au fost de acord şi voiau să îl însoare cu o altă femeie, scrie Le Post. Tânărul şi-a măcelărit sexul cu cuţitul, pe furiş, în camera lui. Deşi a fost dus imediat la spital, medicii nu au putut să-i coasă penisul la loc. De supărare, tânărul şi-a mutilat şi testiculele.

 

ATENTAT DEJUCAT
O bombă a fost neutralizată într-un avion de linie internă iranian, care se deplasa de la Ahvaz (sud-vestul ţării) la Teheran, de ofiţerii de securitate ai cursei aeriene, a informat Agenţia Fars, citată de AFP. După un sfert de oră de la decolarea avionului companiei Kish Air, care avea la bord 131 de pasageri, membrii de securitate ai avionului au descoperit o bombă artizanală în toaleta avionului", relatează Fars. Avionul s-a întors imediat din drum pentru a ateriza la Ahvaz, iar bomba a fost neutralizată după evacuarea pasagerilor. Ahvaz este capitala provinciei Khuzistan, de la frontiera irakiană, bogată în petrol şi având o importantă minoritate arabă. În ultimii ani, mai multe atentate au fost comise de grupări rebele arabe din regiune.

 

RALIU CU RĂNIŢI
Trei spectatori ai unui raliu automobilistic desfăşurat la Varna au fost răniţi duminică, după ce o maşină a derapat, informează Novinite.com. La începutul primului tur al raliului, un automobil a derapat într-un viraj, lângă o tribună. Un om a fost grav rănit, altul a suferit o fractură la picior, iar un adolescent a intrat în stare de şoc. Raliul Varna face parte din cadrul campionatul Bulgariei, cu participarea a 74 de echipe. În urma accidentului, proba a fost întreruptă pentru un timp.

×
Subiecte în articol: externe