x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Sînziana Stancu    |    04 Iun 2009   •   00:00

4 iunie 2009



Clinică de inimi frânte
Centrul medical VU, din Amsterdam, deschide sâmbătă, pentru o singură zi, o clinică pentru persoane a căror inimă a fost frântă din dragoste, informează site-ul nrc.nl.
"Clinica iubirii" va fi deschisă numai o după-amiază, iar pacienţilor nu li se vor fi prescrise medicamente. Tot VU a deschis, anul trecut, o clinică pentru persoane cu probleme psihice nediagnosticate, informează site-ul nrc.nl, citat de Mediafax.
Publicul ţintă al medicilor clinicii este cel format din persoane curioase să afle ce efecte are iubirea asupra corpului uman, a explicat Caroline Bulte, unul din medicii implicaţi în proiect. Ea le va explica oamenilor ce hormoni sunt activaţi de sentimentul iubirii şi cum funcţioneazã aceştia. "Sperăm că oamenii care suferă din iubire vor căpăta mai multe cunoştinţe despre problema lor, înţelegând că ceea ce li se întâmplă este normal. Dacă vor fi probleme serioase, le vom recomanda un medic", a mai spus Bulte.

Obama, noul Tutankamon
Comercianţii egipteni, care se aşteaptă la vânzări-record în timpul vizitei preşedintelui american, Barack Obama, în ţara lor, văd la el o asemănare cu faraonul Tutankamon, Obama fiind cel mai tânăr preşedinte american, având şi origine africană, relatează cotidianul israelian Haaretz. Comercianţii din Cairo şi-au prelungit programul de lucru pentru a-şi pregăti magazinele înainte de sosirea lui Obama în oraşul lor. Pentru unii dintre aceştia, vizita lui reprezintă venirea unui lider străin de o importanţă istorică sau, cel puţin, o oportunitate de a vinde o cantitate impresionantă de suveniruri speciale.
Nu aceeaşi părere despre Obama o are şi liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, care a afirmat, într-o nouă înregistrare audio difuzată pe postul Al-Jazeera, că preşedintele american continuă "politica de ostilitate" faţă de musulmani a predecesorului său George W. Bush. În înregistrarea difuzată la puţin timp după sosirea la Ryad a preşedintelui american şi cu o zi înainte de discursul său de reconciliere adresat musulmanilor, joi, la Cairo, Osama ben Laden a declarat că Barack "Obama şi Guvernul său au răspândit sămânţa unei uri mai mari şi unei voinţe de răzbunare împotriva Americii", dând ca exemplu ofensiva dusă de armata pakistaneză împotriva talibanilor în Valea Swat. "Numărul acestor seminţe este echivalent cu cel al acelora care au suferit şi al acelora care au fost strămutaţi din Valea Swat", a spus acesta.Un oficial saudit, reacţionând faţă de difuzarea acestei înregistrări, a estimat că este vorba despre un "act de disperare" al lui Osama ben Laden, care a fost decăzut din naţionalitatea sa saudită.

Carduri bancare contrafăcute, confiscate de la trei români în Ungaria
Poliţia din Szeged (sudul Ungariei) a confiscat 118 carduri bancare contrafăcute de la trei români, care au fost arestaţi preventiv, relatează MTI. Un serviciu de securitate bancară a raportat duminică după-amiază că cineva a încercat să retragă bani de la un bancomat folosind carduri false. Poliţia i-a prins în flagrant pe cei trei români când încercau să retragă bani de la un bancomat din Szeged folosind aceste carduri contrafăcute. Poliţia a confiscat de la ei, în total, 118 carduri bancare. Românii, din Bucureşti, sunt urmăriţi penal.

Fost agent KGB, refugiat într-o biserică

Un fost agent KGB, care se afla pe punctul de a fi expulzat din Canada, s-a refugiat într-o biserică din Vancouver, pe coasta vestică, pentru a nu fi trimis în Rusia, ţara sa natală, relatează AFP. Mihail Lenikov s-a prezentat marţi dimineaţa la First Lutheran Church, o biserică de la periferia oraşului Vancouver, şi a cerut azil în acest locaş de cult, a declarat un purtător de cuvânt al acestei biserici. Un judecător a respins luni ultimul recurs al lui Lenikov. Acesta face obiectul unei ordonanţe de expulzare aplicabilă începând de miercuri, în timp ce soţia sa, Irina, şi fiul lor, Dmitri, în vârstă de 17 ani, pot continua să rămână în Canada.
Un grup de 20 de deputaţi canadieni a cerut marţi ministrului canadian al Securităţii Publice, Peter Van Loan, să suspende demersurile de expulzare, subliniind că această măsură "va despărţi o familie" şi că membrii familiei Lenikov nu sunt acuzaţi de nici o infracţiune, dar Van Loan a declarat că intenţionează să respecte decizia de expulzare.

×
Subiecte în articol: externe