x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Sep 2009   •   00:00

17 septembrie 2009



TRANSFER
Ungaria a informat Statele Unite că va primi un fost deţinut de la baza americană de la Guantanamo. Potrivit AFP, prizonierul va fi, probabil, un palestinian a cărui repatriere este imposibilă. El va urma un "stagiu de integrare" în societatea ungară pe o perioadă de 18 luni.

CADOU DE LA PUTIN

Premierul rus, Vladimir Putin, a rămas fără ceasul de mână după o vizită la o întreprindere. Ceasul, în valoare de 6.000 de dolari, nu i-a fost însă furat, cum i s-a întâmplat fostului preşedinte american, George W. Bush, în Albania. Putin însuşi a oferit preţiosul accesoriu unui muncitor de la uzina de armament din regiunea Tula. Potrivit mass-media din Rusia, preluate de Hotnews, premierul a cedat în faţa rugăminţilor muncitorului de a-i dărui ceva drept amintire.   

DEŞEURI LA APĂ

Autorităţile italiene cercetează o epavă care ar putea conţine reziduuri nucleare. Potrivit BBC, un informator a declarat că nava a fost scufundată intenţionat de Mafia, în cadrul unor operaţiuni de eludare a legilor privind depozitarea deşeurilor toxice. El susţine că Mafia încearcă să se implice în industria profitabilă a depozitării acestui tip de deşeuri.

×
Subiecte în articol: externe