x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Strainii, atacati

Strainii, atacati

21 Apr 2005   •   00:00

Premierul irakian a fost din nou tinta unui atentat cu masina-capcana. Intre timp, insurgentii au doborat un elicopter civil din Bulgaria.



  • de ANCA ALDEA

  • VREME DE RAZBOI. Iyad Allawi, premierul Irakului, a supravietuit din nou unei tentative de asasinat
    Cel putin doi politisti, care il insoteau pe premierul Iyad Allawi, si-au pierdut viata in atacul terorist de miercuri seara asupra convoiului cu care primul-ministr se intorcea acasa de la "o reuniune importanta, unde s-a negociat formarea noului Guvern de la Bagdad". Potrivit AFP, Abu Mussab al-Zarqawi a revendicat tentativa de asasinat.

    APARAT CIVIL DOBORAT. Pe de alta parte, un elicopter civil bulgar s-a prabusit ieri dupa-amiaza la nord de Bagdad, dupa ce a fost lovit de o racheta lansata de la sol. Cele 11 persoane de la bord, intre care trei bulgari, sase militari americani si doi filipinezi, si-au pierdut viata. Potrivit Ministerului Transporturilor de la Sofia, elicopterul Mi-8 apartinea companiei bulgare Heli Air. Potrivit site-ului bulgar Novinite, atentatul a fost revendicat de Armata Islamica din Irak, grupare care pretinde ca detine inregistrarea video a atacului. Ultimul incident asemanator a avut loc la 30 ianuarie, cand un Hercules C-130 al aviatiei britanice s-a prabusit la nord de Bagdad, noua militari britanici si unul australian pierzandu-si atunci viata. Potrivit AFP, insurgentii si-au indesit atacurile impotriva strainilor. Un atentat cu bomba, lansat in apropierea aeroportului din Bagdad, s-a soldat cu moartea unui angajat al firmei de securitate Aegis din Marea Britanie. In urma atacului, un alt angajat al companiei sus-citate a fost ranit, iar Aegis a refuzat sa anunte identitatea celor doi functionari ai sai. Tot la aeroport, rebelii irakieni au asasinat un canadian, un american si un australian, toti trei angajati la serviciul de securitate al aeroportului.

    ×
    Subiecte în articol: externe