x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O tânără cu peste 50 de condamnări la închisoare, desemnată „Studentul anului”, în Anglia

O tânără cu peste 50 de condamnări la închisoare, desemnată „Studentul anului”, în Anglia

de Alina-Elena Vasiliu    |    18 Iul 2014   •   18:51
O tânără cu peste 50 de condamnări la închisoare, desemnată „Studentul anului”, în Anglia
Sursa foto: O tânără cu peste 50 de condamnări la închisoare, desemnată „Studentul anului”, în Anglia

O britanică, în vârstă de 25 de ani, a fost desemnată „Studentul anului”, de o organizaţie engleză. Ceea ce e surprinzător, tânăra premiată este faptul că aceasta a fost condamnată de peste 50 de ori, până la această vârstă, pentru diferite infracţiuni minore, scrie lefigaro.fr.

Natalie Atkinson este absolventă de criminologie şi şi-a petrecut o mare parte din copilărie şi adolescenţă în centre de detenţie pentru minori. „Am comis peste o sută de infracţiuni şi am fost condamnată de mai mult de cincizeci de ori pentru agresiune. Cele mai multe delicte erau legate de ofiţerii de poliţie”, povesteşte, astăzi, tânăra.

A avut o copilărie care a bulversat-o. S-a mutat de peste douăzeci şi cinci de ori, în timp de doar cinci ani. Nimeni din preajma ei nu a fost preocupat să o aducă pe calea cea bună sau măcar să înţeleagă de ce se comportă atât de agresiv. Natalie a fost rapid atrasă de alcool şi a pătruns într-un cerc vicios, care i-a agravat situaţia. Singura dorinţă a fetei era să revină în centrul de detenţie, unde ştia că este în siguranţă şi că nu are nici o grijă legată de propria viaţă.

La împlinirea vârstei de optsprezece ani, a fost mutată într-o închisoare pentru adulţi, unde a ajuns faţă în faţă cu violatori şi criminali. Fata şi-a găsit consolarea într-un drog-subtitut al heroinei şi a intrat în depresie. La ieşirea din puşcărie, Natalie s-a trezit abandonată şi fără nici un adăpost.

Cu ajutorul unor centre pentru reinserţia minorilor, tânăra s-a orientat spre reluarea studiilor. A fost acceptată la o universitate, unde, acum, a absolvit Criminologia, sistemele judiciare şi practicile poliţieneşti. A terminat facultatea printre primii, iar la sfârşitul acestei săptămâni, va participa la ceremonia de absolvire. În plus, o organizaţie britanică, reunind peste 600 de uniuni studenţeşti britanice, a decis să-i acorde titlul de „Studentul anului”.

Natalie intenţionează să-şi continue studiile şi îşi doreşte să fie văzută ca un exemplu de către toţi cei care îşi pierd speranţa.

×