x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbușirea dronei americane în Marea Neagră: SUA avertizează Rusia. Ce se va întâmpla cu aparatul de zbor

Prăbușirea dronei americane în Marea Neagră: SUA avertizează Rusia. Ce se va întâmpla cu aparatul de zbor

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   16:00
Prăbușirea dronei americane în Marea Neagră: SUA avertizează Rusia. Ce se va întâmpla cu aparatul de zbor
Sursa foto: Hepta

Ambasadorul Federației Ruse la Washington, Anatoli Antonov, a fost avertizat ca țara sa să fie mai atentă la zborurile militare din spațiul aerian internațional, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Acesta a fost convocat de Departamentul de Stat al SUA.
"Mesajul care i-a fost transmis ambasadorului rus este că ei trebuie să fie mai atenţi atunci când zboară în spaţiul aerian internaţional, în apropiere de proprietăţi americane care zboară în moduri complet legale, desfăşurând misiuni în sprijinul intereselor noastre naţionale de securitate. Ei sunt cei care trebuie să fie mai atenţi", a spus John Kirby pentru CNN.

Atenționarea vine după prăbușirea unei drone americane în Marea Neagră, care în opinia SUA a fost provocată de avioane militare rusești. De cealaltă parte, Moscova neagă implicarea în incident. 

Reprezentantul Casei Albe a precizat că drona de supraveghere MQ-9 nu a fost recuperată și nici în viitor este posibil să nu se întâmple din cauza adâncimii mării. 

"Nu a fost recuperată. Şi nu sunt sigur că vom reuşi să o recuperăm. Acolo unde a căzut în Marea Neagră apa este foarte adâncă. Prin urmare, încă evaluăm dacă vor exista încercări de recuperare. S-ar putea să nu existe", a punctat acesta.

Totodată, Anatoli Antonov, a afirmat că drona "se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit".

×
Subiecte în articol: drona sua Rusia marea neagră