x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA – Campanie electorală / Americanii suferă de recesiune mintală

SUA – Campanie electorală / Americanii suferă de recesiune mintală

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iul 2008   •   00:00
SUA – Campanie electorală / Americanii suferă de recesiune mintală

11:40 • Un consilier economic al candidatului republican la preşedinţie John McCain a respins temerile de recesiune a celei mai mari economii din lume, spunînd că americanii sunt nişte "văicăreţi" care suferă de "recesiune mintală", transmite AFP.

Un consilier economic al candidatului republican la preşedinţie John McCain a respins temerile de recesiune a celei mai mari economii din lume, spunînd că americanii sunt nişte "văicăreţi" care suferă de "recesiune mintală", transmite AFP.

VĂICĂRELI. Fostul senator de Texas Phil Gramm, consilier pe probleme economice al lui McCain, a declarat într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Washington Times, că Statele Unite au în continuare o economie puternică. El a respins temerile de recesiune şi a spus că cei care vorbesc despre aşa ceva sunt nişte văicăreţi care suferă de o "recesiune mintală". McCain s-a distanţat de aceste declaraţii ale consilierului său. "Phil Gramm nu vorbeşte în numele meu, doar eu vorbesc în numele meu. Şi eu nu sunt deloc de acord cu el", a spus candidatul republican, aflat în campanie în Michigan, stat din nord care are mari probleme economice. Tabăra lui Obama a profitat însă de ocazie pentru a-i descrie pe republicani ca fiind inconştienţi de greutăţile poporului american, care se confruntă cu o creştere a preţului combustibililor şi produselor alimentare. "Senatorul Phil Gramm, important consilier al senatorului McCain, a spus recent că recesiunea este doar mintală şi că această ţară este una de văicăreţi. Cred că este timpul să avem un preşedinte care să nu spună că problemele noastre nu sunt adevărate, care să nu dea vina pe poporul american pentru acestea, ci să îşi asume responsabilităţile şi să facă ceea ce trebuie pentru a le rezolva. Un astfel de preşedinte voi fi eu", a spus Obama.

×
Subiecte în articol: externe