x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA desfășoară nave de război la est de Taiwan, în contextul vizitei unui înalt oficial american

SUA desfășoară nave de război la est de Taiwan, în contextul vizitei unui înalt oficial american

02 Aug 2022   •   15:10
SUA desfășoară nave de război la est de Taiwan, în contextul vizitei unui înalt oficial american

În timp ce președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, se îndrepta marți spre Taipei, pe fondul intensificării avertismentelor din partea Chinei, patru nave de război americane, inclusiv un portavion, au fost poziționate în apele de la est de insulă în cadrul unor desfășurări de rutină,

Portavionul USSR Ronald Reagan a tranzitat Marea Chinei de Sud și se află în prezent în Marea Filipinelor, la est de Taiwan și Filipine și la sud de Japonia.

Reagan, cu baza în Japonia, operează împreună cu un crucișător cu rachete ghidate, USSR Antietam, și un distrugător, USSR Higgins.

"Deși sunt capabili să răspundă la orice eventualitate, acestea sunt desfășurări normale, de rutină", a declarat un oficial care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Oficialul Marinei americane a precizat că nava de asalt USSR Tripoli se află, de asemenea, în zonă, ca parte a unei desfășurări în regiune care a început la începutul lunii mai din portul său de origine San Diego.

Pelosi, un critic de lungă durată al Chinei, era așteptată să ajungă la Taipei în cursul zilei de marți, în timp ce Statele Unite au declarat că nu se vor lăsa intimidate de "zornăiturile de sabie" ale Chinei cu privire la această vizită.

Confirmarea desfășurărilor vine în contextul în care apar semne de activitate militară de ambele părți ale strâmtorii Taiwanului înainte de vizita lui Pelosi.

Pe lângă avioanele chineze care zburau marți dimineață în apropierea liniei mediane care împarte sensibila cale navigabilă, mai multe nave de război chineze au rămas în apropierea liniei de demarcație neoficiale încă de luni, a declarat pentru Reuters o sursă informată în acest sens.

Ministerele Apărării și de Externe ale Chinei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

×
Subiecte în articol: sua China nancy pelosi nave de razboi taiwan