x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: O adolescentă a fost arestată, după ce ar fi ameninţat că va împuşca „400 de persoane pentru amuzament” la o şcoală

SUA: O adolescentă a fost arestată, după ce ar fi ameninţat că va împuşca „400 de persoane pentru amuzament” la o şcoală

18 Sep 2019   •   22:10
SUA: O adolescentă a fost arestată, după ce ar fi ameninţat că va împuşca „400 de persoane pentru amuzament” la o şcoală

O adolescentă din statul american Oklahoma a fost arestată, săptămâna aceasta, având asupra sa o puşcă, după ce ar fi ameninţat că va împuşca „400 de oameni pentru amuzament”, au anunţat autorităţile locale, relatează Xinhua.

Alexis Wilson, în vârstă de 18 ani, i-a spus luni colegului de serviciu de la o pizzerie că a achiziţionat un AK-47. Doi colegi de muncă au informat autorităţile că Wilson a arătat imagini în care purta puşca şi afirma că există oameni de la fostul liceu din McAlester pe care ar dori să-i împuşte.

Wilson a fost localizată lângă casa ei şi a spus că „încerca doar să-şi înveţe colegul de serviciu să nu se teamă de arme de foc”, dar nu a explicat motivul ameninţării la adresa şcolii.

Potrivit unei declaraţii, tânăra a spus că a fost intimidată atunci când a mers la şcoală, dar „a reuşit întotdeauna să ignore” acest lucru.

În camera tinerei au fost găsite o puşcă, mai multe reviste, muniţie, precum şi o armă de vânătoare. Wilson a renunţat la liceu în primul an, potrivit unor informaţii locale, care citează oficiali ai şcolii.

De asemenea, anchetatorilor li s-a spus că adolescenta a fost suspendată pentru că a adus un cuţit la liceu şi pentru că avea inscripţionată o svastică pe unele dintre obiectele sale.

Ea a fost acuzată de „infracţiune teroristă” şi este deţinută într-o închisoare locală, cauţiunea fiind de 250.000 de dolari americani, potrivit documentelor instanţei. Dacă este condamnată, ea riscă până la 10 ani de închisoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: americanca arest acte de terorism