x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA pe marginea prăpastiei. Dispute aprinse în Congres privind riscul intrării în incapacitate de plată

SUA pe marginea prăpastiei. Dispute aprinse în Congres privind riscul intrării în incapacitate de plată

07 Oct 2021   •   10:01
SUA pe marginea prăpastiei. Dispute aprinse în Congres privind riscul intrării în incapacitate de plată

Statele Unite sunt amenințate de posibilitatea intrării în incapacitate de plată, motiv pentru care se poartă discuții aprinse pentru găsirea unei rezolvări. Liderul republicanilor din Senat, Mitch Connell a venit cu o soluție temporară, scrie AFP.

El propune un plan care să permite admnistrației să aprobe rapid o limită de îndatorare până în decembrie 2021, ''pentru a-i proteja pe americani de o criză pe termen scurt provocată de democraţi''. 

''Nu le vom permite democraţilor să folosească procedurile curente pentru a aproba o prelungire a urgenţei limitei datoriilor, la o sumă stabilită în dolari, pentru a acoperi nivelurile actuale ale cheltuielilor până în decembrie. Acest lucru îi va împiedica pe democraţi să-şi ceară scuze pentru situaţia de urgenţă pe care ei înşişi au creat-o''', a spus Connell.

Totodată "va acorda guvernului democrat suficient timp pentru a adopta o lege privind limita datoriei".

Acest plan a fost refuzat de administrația Biden pentru că îl consideră prea riscant. 

Limita datoriei este valoarea maximă la care se poate îndatora SUA și se situează la circa 28.000 de miliarde de dolari, care va fi atinsă pe 18 octombrie, după cum a averetizat anterior secretarul general al Trezoreriei, Janet Yellen. 

Joe Biden a cerut, zilele trecute, republicanilor să-i lase pe democrați să crească limita de îndatorare. 

×
Subiecte în articol: sua