x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA și Coreea de Sud desfășoară exerciții militare comune de primăvară

SUA și Coreea de Sud desfășoară exerciții militare comune de primăvară

18 Apr 2022   •   17:50
SUA și Coreea de Sud desfășoară exerciții militare comune de primăvară

SUA și Coreea de Sud desfășoară exerciții militare comune de primăvară. Acestea durează 9 zile și înseamnă doar simulări pe calculator, fără manevre de teren, anunță Statul Major sud-coreean, citat de Reuteers.

"De această dată, antrenamentele vor oferi ocazia de a întări capabilităţile operaţionale combinate ale trupelor sud-coreene şi americane şi de a consolida şi mai mult postura defensivă combinată a aliaţilor", transmite Statul Major.

Totodată, Coreea de Nord a criticat puternic aceste exerciții însă a testat, sâmbătă, un nou tip de rachetă. Aceasta a ajuns la o altitudine de 25 km și a zburat pe o distanță de 110 km. 

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, a ajuns la Seul pentru 5 zile unde se va întâlni cu omologul său Noh Kyu Duk. El a declarat că a venit la Seul și pentru a discuta cu Phenianul, care a respins însă colaborarea, acuzând  SUA de sancțiuni și exereciții militare. 

Totodată, Coreea de Nord a sărbătorit, săptămâna trecută, ziua de naştere a liderului fondator al Coreei de Nord, Kim Ir Sen, cu o procesiune publică uriaşă, artificii şi dansuri, dar fără paradă militară.

 

×
Subiecte în articol: coreea de sud coreea de nord sua