x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA solicită Chinei închiderea piețelor de animale vii

SUA solicită Chinei închiderea piețelor de animale vii

23 Apr 2020   •   12:50
SUA solicită Chinei închiderea piețelor de animale vii
Sursa foto: pixabay.com

SUA solicită Chinei să închidă pieţele de animale vii, a declarat secretarul de stat american Mike Pompeo, argumentând legăturile dintre acestea şi bolile zoonotice, transmite Reuters.

Coronavirusul a apărut într-o piaţă din Wuhan, aflată încentrul Chinei, în ultimele luni din 2019. În prezent 2,6 milioane de persoane din întreaga lume s-au infectat, dintre care 185.058 au decedat.

"Dată fiind legătura dintre animalele sălbatice vândute ilegal în aceste pieţe şi bolile zoonotice, SUA solicită Republicii Populare Chineze să închidă definitiv aceste pieţe de animale sălbatice şi toate pieţele care vând animale sălbatice ilegale", a declarat Pompeo.

El şi-a exprimat îngrijorarea faţă de securitatea mai multor laboratoare chineze, sugerând efectuarea unor inspecţii internaţionale, scrie publicația franceză Le Figaro.

Administraţia Trump a cerut săptămâna trecută o anchetă pentru cercetarea ipotezei potrivit căreia un coronavirus natural studiat la Institutul de Virusologie din Wuhan a contaminat accidental un angajat al laboratorului înainte de a se propaga în oraş. Această posibilitate a fost respinsă de laboratorul din Wuhan.

"Trebuie să se ţină cont de faptul că aceste laboratoare sunt deschise încă în China. Astfel de laboratoare, unde există agenţi patogeni complecşi, care fac obiectul unor cercetări, se află nu doar la Institutul de Virusologie din Wuhan, există multe laboratoare de acest gen în China. Este important ca aceste materiale să fie manipulate într-un mod sigur, în deplină siguranţă, pentru a evita orice propagare accidentală", a subliniat Pompeo.

 

×
Subiecte în articol: sua China piete de animale vii