x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA trimite 34 de nave de război să-l protejeze pe Barack Obama în India

SUA trimite 34 de nave de război să-l protejeze pe Barack Obama în India

05 Noi 2010   •   00:00

Preşedintele american, Barack Obama, care va începe sâmbătă o vizită de trei zile în India, va fi protejat de o flotă de 34 de nave de război, între care şi un portavion, măsuri luate având în vedere că atacurile de la Bombay, din 2008, au fost lansate de pe mare, relatează site-ul NDTV.com.



Obama va fi însoţit de o flotă de limuzine, majoritatea personalului de la Casa Albă, mijloace de comunicare şi chiar şi "butonul nuclear", continuă site-ul, care adaugă că s-au făcut, totodată, aranjamente în vederea unei evacuări de urgenţă, în caz de nevoie. În plus, din convoiul lui Obama vor mai face parte două avioane, înarmate şi cu sisteme de securitate şi comunicaţii avansate, şi o flotă de peste 40 de maşini.

Dispozitivul de securitate al preşedintelui, notează Mediafax, este alcătuit din agenţi de elită ai Secret Service, a cărui misiune este să-l păzească pe şeful statului american. Din dispozitivul de securitate mai fac parte agenţi din cadrul National Security Guards (NSG) şi personal din cadrul forţelor paramilitare centrale şi poliţiei locale din Bombay şi Delhi.

Aranjamente similare au fost pregătite pentru vizita la New Delhi, urmând ca aeronava prezidenţială, Air Force One, să fie pregătită de plecare în orice moment pe timpul întregii vizite. Pentru preşedinte şi anturajul acestuia au fost rezervate aproximativ 800 de camere, la Taj Hotel şi Hyatt.

Potrivit unor surse, 13 aeronave de transport dotate cu echipamente de ultimă generaţie, trei elicoptere şi 500 de membri ai personalului de securitate american au sosit deja în India, înaintea vizitei lui Obama. Echipele americane au adus şi dispozitive de interceptare şi de bruiaj, câini special antrenaţi şi dispozitive de salvare.

×
Subiecte în articol: externe