x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor autoriza menţinerea migranţilor minori în centre de retenţie pe termen nelimitat

SUA vor autoriza menţinerea migranţilor minori în centre de retenţie pe termen nelimitat

21 Aug 2019   •   20:00
SUA vor autoriza menţinerea migranţilor minori în centre de retenţie pe termen nelimitat

Guvernul american a anunţat miercuri că va aboli regula ce limita perioada de timp în care un copil migrant putea fi reţinut în custodie federală după ce intra pe teritoriul SUA împreună cu adulţi care solicitau azil, transmit dpa, Xinhua şi AFP.

Departamentul pentru Securitate Internă a informat că va pune capăt unei decizii judiciare din 1997 (aşa-numitul Acord Flores), ce impune autorităţilor federale să nu ţină în detenţie minori mai mult de 20 de zile.

Noua reglementare, care va intra în vigoare în 60 de zile, nu va mai limita perioada de timp petrecută de copii sau de familiile lor în centre de retenţie.

Ministrul interimar pentru securitate internă, Kevin McAleenan, a declarat că noua prevedere este menită să reducă numărul de familii care încearcă să intre în SUA pe la graniţa cu Mexic.

'Prin închiderea acestei breşe în (Acordul) Flores, noua regulă va restabili integritatea sistemului nostru de imigraţie şi va elimina factorul major de atracţie care alimentează criza', a afirmat McAleenan într-o conferinţă de presă.

Decizia anunţată miercuri survine în contextul în care politica administraţiei SUA de a separa adulţii de copiii lor a provocat un val de revoltă anul trecut.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sua