x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sub teroare

Sub teroare

de Anca Aldea    |    11 Aug 2005   •   00:00
Sub teroare

Fortele de Politie au ocupat fiecare locsor din centrul financiar al Londrei. Un nou atentat terorist este o chestiune de timp, avertizeaza Politia.

"Un atentat comis in cartierul financiar din Londra este doar o chestiune de timp", a declarat responsabilul Politiei din acest sector, James Hart, ziarului Financial Times.

UN NOU 11 SEPTEMBRIE 2001? Cartierul financiar al Capitalei britanice, City of London, a facut in repetate randuri "obiectul mai multor incursiuni de recunoastere din partea unor elemente ostile", recunoaste politistul, amintind ca atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite au lovit inima financiara a Americii.

"Fiecare grupare terorista care marseaza pe succes monitorizeaza dinainte viitoarea sa tinta foarte atent. Nu exista nici o indoiala ca am fost subiectul unei astfel de monitorizari, dar aceste manevre au fost dejucate cu succes", sustine comisarul Hart. Comisarul recunoaste ca nimeni nu a fost arestat, dar sustine ca toate informatiile obtinute in cadrul operatiunilor de monitorizare a gruparilor teroriste au fost transmise serviciilor de informatii.

A RECUNOSCUT. In timp ce mii de politisti sunt masati pe strazile londoneze pentru a proteja populatia, etiopianul arestat la Roma in legatura cu atacurile esuate din 21 iulie de la Londra a recunoscut ca grupul de atacatori era format din cinci persoane. Potrivit ziarului italian Corriere della Sera, Hamdi Issac i-a identificat, in fotografii, pe cei patru complici si a precizat ca unul dintre colegii sai "a dezertat si nu a mai participat la actiune".

×
Subiecte în articol: externe