x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul britanic a pierdut alegerile și își anunță demisia din fruntea partidului său

Premierul britanic a pierdut alegerile și își anunță demisia din fruntea partidului său

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   15:15
Premierul britanic a pierdut alegerile și își anunță demisia din fruntea partidului său
Sursa foto: Hepta

Premierul britanic Rishi Sunak a recunoscut înfrângerea partidului său în alegerile parlamentare de joi. Într-un discurs ținut vineri, la Downing Street, el a anunțat că va demisiona din fruntea Partidului Conservator. Formațiunea pe care o conduce a fost învinsă de Partidul Laburist.

În timpul discursului, Sunak le-a mulțumit familiei, colegilor, tuturor candidaților și militanților conservatori pentru eforturile lor, potrivit BBC.

„V-am auzit furia, dezamăgirea și îmi asum responsabilitatea pentru această pierdere”, a continuat Sunak.

El a confirmat că va demisiona din funcția de lider conservator, atunci când se va stabili un succesor. Vineri, el se întâlnește cu Regele pentru a demisiona oficial din funcția de prim-ministru.

Rishi Sunak a încheiat spunând că Marea Britanie este o țară remarcabilă deoarece el a devenit prim-ministru în două generații de la sosirea bunicilor săi în țară. Marea Britanie este cea mai bună țară din lume, a spus Sunak în timp ce se urca în mașina care l-a transportat de la Downing Street.

Partidul Laburist a câștigat alegerile parlamentare din Marea Britanie. Laburiștii au obținut peste 400 de poziții de parlamentar, provocând conservatorilor, aflați la guvernare de 14 ani, una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Sunak demisie