x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Super-taifunul Yagi face ravagii în Vietnam

Super-taifunul Yagi face ravagii în Vietnam

de Redacția Jurnalul    |    07 Sep 2024   •   21:40
Super-taifunul Yagi face ravagii în Vietnam
Sursa foto: NASA Matthew Dominick

Înainte de a ajunge în Vietnam, Yagi a provocat haos în insula Hainan, din sudul Chinei, unde a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte 92.

Super-taifunul Yagi a smuls din rădăcini mii de copaci și a aruncat nave și bărci în larg, sâmbătă, în nordul Vietnamului, conform presei locale citate de AFP.

Taifunul a lovit provinciile Hai Phong și Quang Ninh cu rafale de vânt ce au depășit 149 de kilometri pe oră, conform VNExpress, după ce a trecut prin sudul Chinei, unde a ucis doi oameni.

O femeie de 48 de ani, din Hai Phong, a declarat pentru AFP că nu a mai văzut un taifun de asemenea proporții de ani de zile.

„A fost înfricoșător. Am rămas în casă și am blocat toate ferestrele, dar sunetul vântului și al ploii a fost incredibil”, a povestit ea.

Înainte de a ajunge în Vietnam, Yagi a provocat haos în insula Hainan din sudul Chinei, unde a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte 92.

Aproximativ 460.000 de oameni au fost evacuați, conform televiziunii de stat CCTV.

Taifunul a generat vânt de peste 230 de kilometri pe oră, smulgând copaci și provocând distrugeri fără precedent.

Studiile recente arată că, din cauza schimbărilor climatice, taifunurile din această regiune se formează mai aproape de coastă, cresc rapid și rămân pe uscat pentru perioade mai lungi de timp.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taifun Vietnam China distrugere case