x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUPERTAIFUNUL Hagupit a făcut RAVAGII în Filipine. Furtuna a lovit cu rafale de 210 km/oră (VIDEO)

SUPERTAIFUNUL Hagupit a făcut RAVAGII în Filipine. Furtuna a lovit cu rafale de 210 km/oră (VIDEO)

09 Dec 2014   •   08:31
SUPERTAIFUNUL Hagupit a făcut RAVAGII în Filipine. Furtuna a lovit cu rafale de 210 km/oră (VIDEO)

Bilanţul furtunii tropicale care a măturat Filipinele de la est la vest a crescut marţi la 27 de morţi, potrivit Crucii Roşii, însă capitala Manila a fost în mare măsură cruţată, scrie AFP, conform Agerpres. Marea majoritate a deceselor au fost înregistrate în extremitatea de est a arhipelagului, pe insula Samar, unde sămbătă seară Hagupit a lovit zona de coastă cu rafale având viteza de 210 kilometri pe oră.

Bilanţul victimelor omeneşti urmează, totuşi, să se înrăutăţească pe măsură ce echipele de prim-ajutor vor ajunge în regiunile izolate din Samar şi alte provincii din est, a precizat preşedintele Crucii Roşii filipineze, Richard Gordon.

Hagupit a slăbit apoi în intensitate, trecând peste centrul ţării degradat de la taifun la furtună tropicală. Depresiunea a evoluat în cursul nopţii de luni spre marţi prin apropiere de Manila fără a aduce potopul anunţat.

Zeci de mii de persoane, în cea mai mare parte cele mai defavorizate din zona capitalei, trăind în cartiere sărace de la malul mării, şi-au petrecut noaptea în refugii.

×
Subiecte în articol: supertaifun Hagupit filipine rafale furtuna